ZORGAANBOD

Het zorgaanbod van Monucare bestaat onder andere uit de volgende diensten:

– 24 uurs begeleid wonen
– Begeleid zelfstandig wonen
– Ambulante begeleiding
– Psychologisch diagnostiek/behandeling
Wij staan voor je klaar, en kunnen je 24 uur per dag helpen!

24-uurs Begeleid-wonen


Monucare biedt 24 uur per dag begeleiding bij het wonen. Binnen de woonlocaties van Monucare is 7 dagen per week, 24 uur per dag, een deskundige begeleider beschikbaar die je kan helpen met je hulpvragen. Het allerliefste wonen we thuis in onze vertrouwde omgeving, maar voor sommige mensen is dat helaas niet mogelijk. Voor de mensen die niet thuis kunnen blijven wonen, biedt Monucare begeleid-wonen aan. Dat betekent dat je in één van de huizen van Monucare  woont. Dat kan een woning zijn waar meerdere mensen wonen, maar bijvoorbeeld ook een appartement waar je alleen kan wonen. Je wordt dan begeleid in het dagelijkse leven. Je leert om te gaan met andere mensen, problemen op te lossen, en voor je zelf op te komen en een nuttige daginvulling te krijgen.Je bent al heel zelfstandig, maar toch staan wij 24 uur per dag voor je klaar.

Begeleid-zelfstandig wonen


Binnen Monucare kan je begeleid-zelfstandig wonen. Je hebt dan geen 24-uurs begeleiding meer nodig bij het wonen, maar je hebt nog wel hulpvragen waar je begeleiding bij nodig hebt. Bij begeleid-zelfstandig wonen is er geen 24-uur per dag begeleiding aanwezig, maar zijn we wel 24 uur per dag bereikbaar voor je!
Belangrijk bij begeleid-zelfstandig wonen is dat je hebt laten zien dat je goed kunt omgaan met bijvoorbeeld je ouders, je werkgever of je leerkracht van school. Daarnaast heb je laten zien dat je goed voor jezelf kunt zorgen. Je kunt je kleding wassen, je kunt koken en je leefomgeving netjes schoonhouden.
Toch zijn er nog zaken waarbij je begeleiding nodig hebt. Bij begeleid-zelfstandig wonen krijg je een mentor, deze helpt je bij je hulpvragen. Dat is per persoon verschillend, misschien heb je ondersteuning nodig bij je financiën, een weekplanning maken, maakt niet uit wat, je mentor helpt je daar waar nodig.
Wil je begeleid-zelfstandig wonen, dan zal je eerst moeten laten zien dat je goed voor jezelf kunt zorgen en je afspraken nakomt.
Dit kun je bijvoorbeeld laten zien in een 24-uurs woonlocatie van Monucare. Als je laat zien dat je voldoet aan de eisen om begeleid-zelfstandig te kunnen wonen, dan is het mogelijk om je door te kunnen laten stromen.Je woont nog bij je ouders of verzorgers, of wellicht al op jezelf, ook dan helpt Monucare je graag.

Ambulante begeleiding


Ambulante begeleiding wil zeggen dat jij begeleiding thuis krijgt. Je kunt bijvoorbeeld zelfstandig wonen of je woont nog thuis bij je ouders of verzorgers. In overleg komt de persoonlijk begeleider bij je thuis. Afhankelijk van je hulpvraag en beperking kan er samen met jou gekeken worden hoevaak dat nodig is.
Je kunt verschillende hulpvragen hebben, bijvoorbeeld helpen met financiën, hulp om richting zelfstandig te wonen, hulp bij het verkeer leren, hulp om vrienden te krijgen. Er zijn te veel voorbeelden om dat hier op te noemen, welke vraag je ook hebt Monucare kan jou daarbij helpen.Monucare is voorzien van een gz-psychologe waar je terecht kan voor diagnostiek en/of behandeling.

Psychologische hulp


Behalve begeleiding bij het wonen, biedt Monucare ook psychologische hulp. Monucare is voorzien van een gz-psychologe waar je, zonder lange wachtlijsten, terecht kan voor zowel diagnostiek als behandeling. Heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact op met ons.


Postadres

Arend Keldermanstraat 30
7415 NM Deventer

Bereikbaarheid
Wij zijn 24/7 telefonisch bereikbaar.
0570 - 23 84 00

Copyright by Anka Consultancy 2020. All rights reserved.